DSC_9318

Film

posted on 24.06.2020 by Musik på Skärva

I år är inget sig likt i konsert-Sverige. Därför har vi på Musik på Skärva under sommaren ställt om vår verksamhet och istället filmat sommarens konserter i Skärva Herrgårds vackra kupolsal. Vi hoppas snart få möta vår kära publik in persona igen, men tills dess ses vi på nätet.

Välkommen att längre ner på sidan klicka in på tre fina konserter!

Jan Lundgren “Melodi i sommarkväll”
Janne Schaffer “My music story, 50 år som artist”
Bengan Janson “Allan Edwall i ord och ton”

 

JAN LUNDGREN – MELODI I SOMMARKVÄLL

Jan Lundgren räknas i dag som en av världens mest framstående jazzpianister och den här kvällen bjuder han på en  konsert där han hyllar flera av sina stora förebilder inom musikens värld, som till exempel Oscar Peterson, Arne Domnérus, Jan Johansson, Putte Wickman och Povel Ramel. Vi får också höra några av Jans egna kompositioner. En skön blandning av jazz, visa och folkmusik. Det blir ett omistligt tillfälle att lyssna, njuta och minnas.

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube.

 

JANNE SCHAFFER – MY MUSIC STORY

Janne Schaffer är en av Sveriges mest ansedda elgitarrister. En legend helt enkelt. I år firar han 50 år som artist och besöker Skärva Herrgård med sin föreställning “My music story”. Under konserten delar han med sig av många fantastiska historier. Det blir en finstämd kväll blandad med rafflande gitarrsolon och en inblick i en lång karriär med minnen och låtar från Ted Gärdestad, Bob Marley, Björn J:son Lidh, ABBA och många fler.

*** Då konserten är gratis är det efter önskan från Janne möjligt att stötta vår barn- och ungdomsverksamhet genom att Swisha frivilligt bidrag till nummer 123 646 58 50***

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube

 

BENGAN JANSON – ALLAN EDWALL I ORD OCH TON

Möt dragspelaren och sångaren Bengan Janson i en konsert som presenterar den folkkäre skådespelaren, musikanten och poeten Allan Edwall i ord och ton. Allan och Bengan var nära vänner och arbetade tillsammans i många år ända fram till Edwalls död 1997. Där och då blev det viktigt för Bengan Janson att fortsätta framföra Allans musik. Den här kvällen i Skärva Herrgårds kupolsal bjuds vi på bitar ur Allan Edwalls låtskatt, tillsammans med axplock från Bengans övriga och rika repertoar. En del mellansnack lär det också bli då just mellansnack är något viktigt för spelemannen Janson. Att uttrycka ett budskap i musiken likväl som mellansnacket och sätta fingret på det dagsaktuella ger något extra till publiken menar han.

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube