DSC_9318

Film

posted on 24.06.2020 by Musik på Skärva

I år är inget sig likt i konsert-Sverige men istället för att ställa in har vi istället filmat sommarens konserter i Skärva Herrgårds vackra kupolsal. Vi hoppas snart få möta vår kära publik in persona igen, men tills dess ses vi på nätet. Vi önskar er alla en trevlig sommar!

Konserterna med Jan Lundgren och Janne Schaffer ser ni nedan och den 8 augusti är det premiär för Bengan Janson – Allan Edwall i ord och ton.

Välkomna att klicka in!

 

JAN LUNDGREN – MELODI I SOMMARKVÄLL

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube.

Jan Lundgren räknas i dag som en av världens mest framstående jazzpianister och den här kvällen bjuder han på en  konsert där han hyllar flera av sina stora förebilder inom musikens värld, som till exempel Oscar Peterson, Arne Domnérus, Jan Johansson, Putte Wickman och Povel Ramel. Vi får också höra några av Jans egna kompositioner. En skön blandning av jazz, visa och folkmusik. Det blir ett omistligt tillfälle att lyssna, njuta och minnas.

 

JANNE SCHAFFER – MY MUSIC STORY

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube

*** Då konserten är gratis är det efter önskan från Janne möjligt att stötta vår barn- och ungdomsverksamhet genom att Swisha frivilligt bidrag till nummer 123 646 58 50***

 

Janne Schaffer är en av Sveriges mest ansedda elgitarrister. En legend helt enkelt. I år firar han 50 år som artist och besöker Skärva Herrgård med sin föreställning ”My music story”. Vi får höra axplock från hans långa karriär och mellan låtarna berättar Janne om sina minnen från ett fantastiskt och innehållsrikt musikerliv.

Att skapa en överblick över allt som Janne Schaffer hittills hunnit med som yrkesmusiker är inte lätt. Han har uppträtt inom många stilar, både som solist och som gitarrist åt andra artister, såväl på scen och som studiomusiker, och förekommer på cirka 5000 inspelningar! Han har under sin karriär hunnit med uppdrag för bland andra ABBA, Alice Babs, Dizzy Gillespie, Putte Wickman, Art Farmer, Tony Williams, Tina Turner, Björn J:son Lindh, Ted Gärdestad, Barbro Hörberg, Cornelis Vreeswijk, Robert Broberg och många, många fler.

Janne Schaffer har också en betydande solokarriär och på sin fjärde platta ”Earmeal” har han till exempel med sig musikerna från TOTO. Listan är långt ifrån slut där. Janne har skrivit alla låtar till Electric Banana Band tillsammans med Lasse Åberg och även musiken till tre av Åbergs filmer. Och på tal om filmmusik så spelade han med Bob Marley och Jonny Nash i samband med musiken till den svenska filmen Vill så gärna tro (1971).

 

BENGAN JANSON – ALLAN EDWALL I ORD OCH TON

Premiär  online 8 augusti kl 19.00

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube