DSC_9318

Film

posted on 24.06.2020 by Musik på Skärva

2021 spelades två konserter in på Skärva Herrgård i samband med af Chapman-jubileet. Konsertern går att se nedan. 

2021 var det 300 år sedan skeppsbyggaren F H af Chapman föddes. Då Musik på Skärva ger sina konserter på Skärva Herrgård, som uppfördes av af Chapman, ville vi vara med och uppmärksamma jubileet. Under konserternas gång berättar Herman Lindqvist den spännande historien om den berömde skeppsbyggaren. Första delen av historien hör ni i konserten Del 1, och den andra i Del 2.

Konsertprogrammen har tema av den musik som Chapman mötte under sina år i London, Paris, Stockholm och de musikaftnar han gav i Karlskrona i slutet av 1700-talet.

_______________________________________

2020 års konserter går att se längre ner på sidan.

_______________________________________

>>För enklare uppspelning av alla konserter, gå direkt till vår kanal på Youtube

 

Malena Ernman & Mats Bergström – Jubileumskonsert Del 1

 

 

Lennars Simonsson & Jan Bengtson – Jubileumskonsert Del 2

 

Af Chapman 300 år – lång version

Historien om af Chapman finns också i en lite längre, fristående version som ni kan se här:

______________________________________________

Välkommen att se 2020 års inspelade konserter nedan:

Jan Lundgren “Melodi i sommarkväll”
Bengan Janson “Allan Edwall i ord och ton”

 

JAN LUNDGREN – MELODI I SOMMARKVÄLL

Jan Lundgren räknas i dag som en av världens mest framstående jazzpianister och den här kvällen bjuder han på en  konsert där han hyllar flera av sina stora förebilder inom musikens värld, som till exempel Oscar Peterson, Arne Domnérus, Jan Johansson, Putte Wickman och Povel Ramel. Vi får också höra några av Jans egna kompositioner. En skön blandning av jazz, visa och folkmusik. Det blir ett omistligt tillfälle att lyssna, njuta och minnas.

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube.

 

BENGAN JANSON – ALLAN EDWALL I ORD OCH TON

Möt dragspelaren och sångaren Bengan Janson i en konsert som presenterar den folkkäre skådespelaren, musikanten och poeten Allan Edwall i ord och ton. Allan och Bengan var nära vänner och arbetade tillsammans i många år ända fram till Edwalls död 1997. Där och då blev det viktigt för Bengan Janson att fortsätta framföra Allans musik. Den här kvällen i Skärva Herrgårds kupolsal bjuds vi på bitar ur Allan Edwalls låtskatt, tillsammans med axplock från Bengans övriga och rika repertoar. En del mellansnack lär det också bli då just mellansnack är något viktigt för spelemannen Janson. Att uttrycka ett budskap i musiken likväl som mellansnacket och sätta fingret på det dagsaktuella ger något extra till publiken menar han.

Klicka här för fullskärm direkt på Youtube