posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

TEATER KONTUR – Den olycklige danske prinsen

15 November, 2016 @ 19:00 - 20:00

| 200 kr

Teaterföreställningar den 15:e och 17:e november:

Teater Kontur gästar Skärva Herrgård med en föreställning som passar extra bra i kupolsalens historiska miljö. På scen ser vi Johan Westermark som Kristian II och Astrid Selling, riksspelman.

I föreställningen Den olycklige danske prinsen ger Teater Kontur ett nyanserat porträtt av Kristian II. Han var kung av Danmark och Norge 1513 – 1523, samt kung av Sverige 1520 – 1521. I den svenska historieskrivningen är han känd som “Kristian Tyrann”. Det blir en intim upplevelse, där skådespeleriet står i centrum. Föreställningen bär en atmosfär av den elisabetanska teatern och 1800-talets historiemåleri – en levande, färgsprakande och känsloladdad tablå, där publiken kommer historien nära. Teater Kontur har studerat Kristian II och skissat fram hans signalement, fyllt i hans konturer, lärt känna hans gestalt och skapat en tolkning i helfigur. Skådespelaren Johan Westermark tecknar ett sceniskt porträtt av Kristian II, där både mannen och monstret är ständigt närvarande och lika tydliga. Astrid Selling, riksspelman och musiker, ackompanjerar berättelsen med en folklig cittra, hon framför vaggvisor, koraler och medeltida ballader.

Ett nyskrivet drama av Margareta Skantze

Föreställningen är ca en timme lång. Förfriskningar ingår i biljettpriset och serveras före och efter framförandet då det inte är någon paus under kvällen.

Köp biljetter här>>

Kvällen arrangeras av Teater Kontur i samarbete med Musik på Skärva.

Läs gärna mer Teater Kontur på www.teaterkontur.se

 

Information

Datum:
15 November, 2016
Tid:
19:00 - 20:00
Pris:
200 kr

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map