posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

PETER HARRYSON & BENGT MAGNUSSON – Med skärgårdsliv och lust

28 July, 2016 @ 19:00 - 21:00

| 350 kr

Möt scensuveränen Peter Harryson och gitarrvirtuosen Bengt Magnusson i en konsert med några av våra mest älskade visor. I femton år har de samarbetat och rest landet runt och framfört sånger ur den svenska visskatten och nu är det Skärvas tur att ta del av det ljuva. Det blir en kväll i sann skärgårdsanda med visor av bland andra Taube, Olle Adolfsson & Ruben Nilsson. Det blir dikter och kåserande över Peter Harrysons egna möten med de stora visgiganterna. Allt detta kryddat med klassiska solon på gitarr av Bengt Magnusson. Peter Harryson har också skrivit kokböcker och i pausen bjuder vi på en härlig macka med stekt sill med tillbehör, allt specialkomponerat av Peter själv.

Klicka  här för att köpa biljett.

Sillmacka ingår i priset!

_______________________________________________________________________________________

OM ARTISTERNA

Peter Harryson – sång och recitation
Peter Harryson är en av våra mest välkända skådespelare. Han började spela teater i de yngre tonåren. När han var sexton år gammal fick han anställning vid Göteborgs stadsteater som scenarbetare. Han kom in på Dramatens elevskola 1967 och efter tre års studier fick han fast anställning på Dramaten. 1974 valde han att lämna nationalscenen och bli frilans. Det blev några år på Folkan där Harryson fick demonstrera sin komiska talang i Kar de Mumma-revyn. Han spelade en av sopåkarna i My Fair Lady på Oscarsteatern 1977 och medverkade i operetten Csardasfurstinnan på samma scen 1981. I början av 80-talet var han anställd vid Uppsala Stadsteater.

Harryson blev välkänd för den stora publiken genom den folkkära TV-serien Hedebyborna 1978–81, där han spelade mot sin far, John Harryson. Under 1990-talet spelade han den elake redaren Pehr Silver i såpan Rederiet, samtidigt som han blev riktigt folkkär genom sin programledarroll i fredagsunderhållningen Så ska det låta. Harryson har vunnit På spåret två gånger samt blivit tvåa en gång.

På Stockholms stadsteater gjorde Harryson succé i rollen som herr Padda i barnpjäsen Det susar i säven. Han spelade en av huvudrollerna i musikalen Guys and Dolls på Oscarsteatern 1997 och återvände till sin hemstad Norrköping för rollen som Peachum i Tolvskillingsoperan på Östgötateatern 2002.

Harryson är en duktig vissångare och har framträtt som sådan tillsammans med gitarristen Bengt Magnusson.

År 1998 blev Harryson utsedd till Filipstads ambassadör.

Som röstskådespelare har han bland annat gjort sig känd som den svenska rösten bakom Paddan i Det susar i säven, Shaggy i Media Dubbs versioner av Scooby-Doo, Knotan i SuperTed, Philoctetes i Disneys Herkules, ett flertal roller i de tecknade Asterixfilmerna och hade även rollen som Skeletor i He-Man and She-Ra: A Christmas Special och som Miles Mayhem i M.A.S.K..

Bengt Magnusson – gitarr
Bengt Magnusson är född i Göteborg 1962. Han lärde sig spela gitarr av sin äldre bror och 17 år gammal spelade han in fyra egna program för Sveriges Radio samt framförde för första gången Joaquin Rodrigos gitarrkonsert ”Concierto de Aranjuez” med orkester. Sin officiella debutkonsert gjorde han på Göteborgs konserthus nio år senare. Bengt är diplomgitarrist från Göteborgs Musikhögskola, där han studerade för professor Josef Holecek.

Därefter fortsatte han sina studier i Vercelli, Italien, som privatelev till professor Angelo Gilardino. Sammanlagt var han bosatt i Italien under tio år. Bengt är sedan debuten verksam som konsertgitarrist i hela Europa och spelar regelbundet på många av de stora gitarrfestivalerna. Han medverkar ofta i juryn för internationella gitarrtävlingar samt har varit juryns ordförande för Ljungrenska musiktävlingen, den kanske mest betydelsefulla tävlingen för unga svenska musiker.

Bengt ackompanjerar förutom Anders Ekborg även Peter Harrysson och Axel Falk, för att nämna några. Förutom sin verksamhet som konsertgitarrist arbetar Bengt som arrangör och tonsättare. Han har även gjort skiv-, radio- och TV-inspelningar i ett flertal länder. Han har mottagit ett stort antal stipendier, bl.a. från Musikaliska akademin, Göteborgs kommun och Konstnärsnämnden. Tillsammans med sin hustru Suzanne Rangstedt driver han sedan år 2000 Teater Marang.

Information

Datum:
28 July, 2016
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
350 kr
Event Category:

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map