posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

NISSE LANDGREN & JAN LUNDGREN – Stjärnmöte

29 September, 2016 @ 19:00 - 21:00

| 395 kr

Konserten den 29 september är SLUTSÅLD. 

EXTRA KONSERT ges den 28 september kl 19.

Klicka  här för att köpa biljett >>

____________________________________________________________________________

Nils Landgren och Jan Lundgren, dessa två giganter inom svensk jazzmusik, tar oss denna kväll med på en fantastik resa mellan de svängigaste beaten och de mjukaste tongångarna. Deras stilar sträcker sig från jazz, funk och nordisk folkton vidare till klassiskt och nytänkande improvisation.  När vi nu drar oss mot höst blir det perfekt att varva ner i stora salens kakelugnsvärme och låta musiken överraska oss.

Förfriskningar med tilltugg i pausen ingår i biljettpriset.

____________________________________________________________________________________

OM ARTISTERNA

Jan Lundgren – Piano
Jan Lundgren är en av Sveriges mest hyllade pianister och han hör också till dem har fått stor uppmärksamhet internationellt. Kombinationen av nordisk folkton och jazzens improvisationer liksom klassiska influenser är signifikant för honom och Lundgren är också ständigt på väg att utforska nya musikaliska världar.

Jan Lundgren började spela piano som femåring och startade tidigt sin karriär som professionell musiker. Upptäckt av Arne Domnérus spelade han ofta med musiker som Putte Wickman och Rune Gustafsson. Detta gjorde honom till en traditionsbärare och en stark länk mellan dåtid och nutid.

Balansen mellan att vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga improvisationer har blivit Jans signum.

Nils Landgren – trombon och sång
Nils Landgren började spela trummor vid 6 års ålder, men vid 13 års ålder övergick han till trombon. Han är nu en av landets mest välmeriterade musiker. Under sin karriär har han framgångsrikt växlat mellan musikstilar utan att förlora något av sin särart och konstnärliga konsekvens. Nils Landgren har varit involverad i många olika sorters musikprojekt: jazz och rock, soul och hip hop, storbandsframträdanden, och för hans egen del, minst 500 album inklusive sådana med stora internationella stjärnor som ABBA, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard “Pretty” Purdie, Wyclef Jean och Herbie Hancock.

Landgrens egen debut var Planet Rock från 1984 och han har sedan dess släppt en lång rad cd i eget namn, i samarbeten och med egna banden Nils Landgren Unit och Nils Landgren Funk Unit. Han har arbetat mycket i Tyskland, bland annat som medlem i NDR Big Band och som konstnärlig ledare för Berlin Jazzfestival. Han är numera konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band.

Information

Datum:
29 September, 2016
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
395 kr
Event Category:

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map