posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

NADJA SELLRUP & MAX LUNDBERG – “Ballerinan och pianisten”

25 August, 2016 @ 19:00 - 21:00

| 250 kr

Ballerinan och Pianisten 

Nadja Sellrup, premiärdansös på Kungliga Operan, gästar Skärva Herrgård tillsammans med pianisten Max Lundberg. Tillsammans framför de ett unikt program med pärlor ur balettrepertoaren såsom Döende svanen, Romeo & Julia och Fröken Julie. Under föreställningen får vi en inblick i vardagen som dansare och musiker på operan och får följa arbetet bakom kulisserna. Hur dansnummer repeteras fram till premiär och hur arbetet i kungliga baletten kan se ut. Allt eftersom kvällen förlöper växer de färdiga numren fram och framförs i vackra kostymer. Det bjuds också på välkända pianosolon ur balettlitteraturen. Det blir en annorlunda afton i Skärvas kupolsal som väver samman konstformerna musik och dans i ett nytt uttryck. Publiken får en unik chans att se en professionell dansare på riktigt nära håll och uppleva vacker dans, koreografi och musik.

Program:

Döende Svanen                        Sainte- Säens
Raymonda                                 Alexander Glazunov
Romeo och Julia                      Prokofiev
Vårens Återkomst                   Cessari Bossi
Ringaren i Notre Dame          Musik Stefan Nilsson, koreografi Per Isberg
Fröken Julie                              Musik Ture Rangström, koreografi Birgit Cullberg

Köp biljetter här

___________________________________________________________________

OM ARTISTERNA

Nadja Sellrup – Dans
Nadja Sellrup är född i Stockholm där hon studerade klassisk balett (Svenska Balettskolan). 1994 var hon finalist i Prix de Lausanne och samma år knöts hon till Kungliga Baletten. 1995 erövrade hon silvermedaljen i Eurovision Contest for Young Dancers och anställdes vid Bayerisches Staatsballett, München, i egenskap av solist. 2001 var hon medlem av Victor Ullate Company, Madrid och 2002-06 var hon medlem av Compania Nacional de Danza. Nadja Sellrup har även haft ett långt samarbete och turnerat internationellt med gruppen Stockholm 59° North. Sedan 2007 är Nadja åter vid Kungliga Baletten där hon nu är premiärdansös.

Roller:

Odette/Odile i Svansjön (Conus efter Petipa/Ivanov), Giselle (Makarova), Julia i Romeo och Julia och Manon i Manon (MacMillan)Husan i Nötknäpparen och Esmeralda i Ringaren i Notre-Dame  (Isberg), Hermia i En midsommarnattsdröm (Neumeier), Jungfrun i Ljusvarelser (Ek), Den goda fen i Cendrillon (Maillot), Aurora i Törnrosa (Haydee).

Flera huvudroller och solistuppgifter av koreografer som Maurice Béjart, Mats Ek, Jiri Kylian, Nacho Duato, Ohad Naharin, William Forsythe, Paul Taylor, Jocopo Godoni, Wim Vanderkeybus, George Balanchine, Victor Ullate, Örjan Andersson, Birgitta Egerbladh m fl.

Max Lundberg – Piano
Max Lundberg har arbetat som pianist, kammarmusiker, ackompanjatör och pedagog i drygt 25 år. Max har varit flitigt anlitad både som solist och kammarmusiker av musikradions P2 i verk av t ex Alban Berg, Arnold Schönberg, Claude Debussy, Juhan Aavik och Robert Schumann. Ackompanjatör och solist vid olika festivaler, konserter och kammarmusikföreningar runt om i landet. Också anlitad som orkesterpianist i bl a Musica Vitae, Stockholms filharmoniska orkester och Norrköpings symfoniorkester. Solist med orkester i pianokonserter av bl a Beethoven, Prokofiev och Mozart. Under åtta år har Max också varit repertoarpianist vid Kungliga Operabaletten.

Information

Datum:
25 August, 2016
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
250 kr

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map