posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

MONICA & CARL-AXEL DOMINIQUE – Fingers Unlimited

21 May, 2019 @ 19:00 - 21:00

| 360 kr

Monica & Carl-Axel Dominique – “Fingers Unlimited”

Till Musik på Skärvas premiärkonsert 2019 välkomnar vi musiklegendarerna Monica och Carl-Axel Dominique.

Det blir en spännande kväll där artisterna förför med lekfullhet och fantasi. Monica och Carl-Axel Dominique är två helt osedvanligt genregränsöverskridande musiker, som med sin tekniska briljans och unika förmåga till publikkontakt kan gjuta liv i musiken med varm och humoristisk färgad närvaro och spelglädje.

Som fyrhändigt pianister blandar paret friskt klassiskt och improviserat. På repertoaren står klassiska verk som bl.a. Franz Liszts ”Ungerska Rapsodi nr 2”, några norska danser av Edvard Grieg, såväl som musik av Debussy, Satie, Ravel och Messiaen. Man bjuds även på bl.a. jazzstandards, egna kompositioner såsom Monicas ”Tillägnan” samt en orsapolska i egen tappning. En spontan konsert i samverkan med publiken utlovas.

Förfriskningar i pausen ingår i biljettpriset.

 >>Köp biljetter här

__________________________________________________________________

OM ARTISTERNA

Monica och Carl-Axel Dominique är pianister, arrangörer och kompositörer utbildade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. De turnerar flitigt med sitt program för fyrhändigt piano, där de blandar klassiskt och improviserat. I början av 1970-talet spelade de i allmusikgruppen Solar Plexus med bl a Tommy Körberg. De skrev också musiken till vinnarlåten i Melodifestivalen 1973, “Sommar’n som aldrig säger nej”, med text av Lars Forssell. 2011 mottog de Konungens Medalj i 8:e storleken med Serafimerordens band.
Monica har studerat klassiskt pianospel för prof Greta Erikson, men är även en erkänd jazzmusiker. Hon var en period medlem i sånggruppen Gals and Pals och har även komponerat musik för en rad olika sammanhang, såsom sången “Tillägnan”. Monica invaldes 2016 i Swedish Music Hall of Fame.
Carl-Axel debuterade som pianist 1965 med Charles Ives “Concord Sonata”. Han räknas som en av vår tids främsta interpreter av Olivier Messiaens musik som han har instuderat med kompositören själv i Paris. Carl-Axel blev 2009 invald i Kungliga Musikaliska Akademien.

 

Foto: Joakim Dominique

Information

Datum:
21 May, 2019
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
360 kr

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map