posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

MIKAEL SAMUELSSON & MATS BERGSTRÖM – Visor om aftonen

1 January, 2021 @ 19:00 - 21:00

| 350 kr

Mikael Samuelsson & Mats Bergström – Visor om aftonen

***Konserten är framflyttad till 2021. Vi återkommer med exakt datum***

Välkomna till en ljuv sommarkvällkonsert med vackra visor framförda av två fantastiska artister. Mikael Samuelsson, baryton, och Mats Bergström, gitarr, tar oss med på en musikalisk resa med verk av bland andra Birger Sjöberg,  Evert Taube, Olle Adolphson och William Shakespeare.

________

OM ARTISTERNA

Mikael Samuelsson –  Baryton
Mikael Samuelson har skapat sig en unik position i svenskt musikliv och hans verksamhetsfält är omfattande och varierande. Mikael Samuelson fick sitt stora genombrott när han spelade titelrollen i Fantomen på Operan på Oscarsteatern, under den rekordlånga spelperioden 1989–95. Efter det har han spelat i flera stora musikaler och gjort konserter, TV- och teaterframträdanden. Mikael Samuelson är även verksam som romans- och vissångare. Särskilt uppskattad har han blivit för sina tolkningar av Birger Sjöbergs visor. Han har också sjungit Taube, Bellman och Allan Pettersson samt medverkat på inspelningar av opera och klassisk sång. Han har vunnit många priser och utmärkelser och är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Mats Bergström – gitarr
Gitarristen Mats Bergström (f. 1961 i Gävle) växte upp i en musikerfamilj i Stockholm. Efter examen från Kungl. Musikhögskolan i hemstaden, ett läsår i London och debutkonsert i Wigmore Hall verkade han under 1980-talet främst som studiomusiker på såväl elektrisk som akustisk gitarr. Två års studier vid Juilliard School i New York i början av 1990-talet följdes av en medveten inriktning på kammarmusik. Idag hörs han ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

Inom ramen för BBC Proms 2011 gjorde han succé i Royal Albert Hall med Electric Counterpoint av Steve Reich. Året därpå utkom hans inspelning av samma verk på CD och Blu-ray. I hans diskografi märks även Schuberts Die schöne Müllerin med Olle Persson (Caprice), My Love med Malena Ernman (BIS), Sånger utan ord med Georg Riedel (Naxos), Tárrega: Guitar Music (Naxos) samt Dadodado (Mats Bergström Musik).

Under de senaste konsertsäsongerna har uppdrag med Mahler Chamber Orchestra, Ensemble Modern, London Sinfonietta, Barcelona 216, Anne Sofie von Otter och Malena Ernman fört honom till Wiener Musikverein, Berliner Philharmonie, Royal Festival Hall (London), Teatro Colón (Buenos Aires) Théâtre du Châtelet (Paris) och Dalhalla (Rättvik). Han har också presenterat sin tolkning av Bachs samlade verk för soloviolin, Sei Solo, i Kulturhuset i Ytterjärna.

Mats Bergström är sedan 2006 ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien. 2011 förlänades han medaljen Litteris et Artibus.

Information

Datum:
1 January, 2021
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
350 kr

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map