posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

MIKAEL SAMUELSSON – Från Bellman till Bologna

26 March, 2015 @ 19:00 - 21:00

| 350 kr

En musikalisk resa som börjar med Bellman under den tid när Skärva var ungt och som sedan tar oss vidare genom tid och rum och låter oss möta våren vid Medelhavet. I alla tider har frusna nordbor hämtat kraft och inspiration från sydligare breddgrader och vår konst, litteratur och musik bär spår av resan, äventyret och de varma vindarna. Kvällen i Skärvas stora sal bjuder på ett brett musikaliskt program med allt från Birger Sjöberg och Nino Rota till Caruso. Vi bejakar livet och kraften och påminner oss om devisen ”Vår bästa tid är nu”!

Med sig har Mikael Samuelsson sin pianist Lennart Simonsson.

Exakt program meddelas under konserten.

Dryck och tilltugg i pausen ingår i biljettpriset.

Köp biljetter här.

OM ARTISTERNA

Mikael Samuelsson –  Baryton
Mikael Samuelson har skapat sig en unik position i svenskt musikliv och hans verksamhetsfält är omfattande och varierande. Mikael Samuelson fick sitt stora genombrott när han spelade titelrollen i Fantomen på Operan på Oscarsteatern, under den rekordlånga spelperioden 1989–95. Efter det har han spelat i flera stora musikaler och gjort konserter, TV- och teaterframträdanden. Mikael Samuelson är även verksam som romans- och vissångare. Särskilt uppskattad har han blivit för sina tolkningar av Birger Sjöbergs visor. Han har också sjungit Taube, Bellman och Allan Pettersson samt medverkat på inspelningar av opera och klassisk sång. Han har vunnit många priser och utmärkelser och är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Lennart Simonsson – Piano
Lennart Simonsson är jazzpianist, kompositör och lärare med en lång meritlista. Hans musikanteri har fört honom till så olika scener som Stockholms Stadsteater som kapellmästare, och till David Letterman Show, där han spelade med Elvis Costello. Han har också jobbat tillsammans med bland andra Helena Bergström och Lill Lindfors. Lennart Simonsson är medlem i improvisationstrion Trio X vid Musik i Uppland och är lärare vid Musikhögskolan i Piteå.

 

Information

Datum:
26 March, 2015
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
350 kr
Event Category:
Boka biljetter:
https://www2.nortic.se/tickets/event/6621

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map