posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

LENNART SIMONSSON & JAN BENGTSON – Jubileumskonsert – Del 2

September 9 @ 19:00

| Free

Lennart Simonsson & Jan Bengtson

Jubileumskonsert af Chapman 300 år – Del 2

I den andra konserten i jubileumsserien hör vi Lennart Simonsson och Jan Bengtson i en härligt intim konsert med mycket Bellman, en herre som liksom Chapman var en av Gustav III’s gunstlingar. Konserten är inspelad i Blå Salongen på herrgården.

I år är det 300 år sedan skeppsbyggaren F H af Chapman föddes. Då Musik på Skärva ger sina konserter på Skärva Herrgård, som uppfördes av af Chapman, vill vi vara med och uppmärksamma jubileet. Två konserter filmades under sommaren 2021 och den 9 september, på af Chapmans födelsedag, har båda dessa premiär. Under konserternas gång berättar Herman Lindqvist den spännande historien om den berömde skeppsbyggaren. Första delen av historien hör ni i konserten Del 1, och den andra i Del 2.

Programmen kommer att ha tema av den musik som Chapman mötte under sina år i London, Paris, Stockholm och de musikaftnar han gav i sina två bostäder i Karlskrona i slutet av 1700-talet.

Konserterna sänds online och har premiär den 9 september kl 19.00 via den här hemsidan och Musik på Skärvas sidor på Facbook och Youtube. Sändningarna kan du se gratis och är också möjliga att se i efterhand.

>>Se konserten här

PROGRAM

C M Bellman:
Epistel 82 – Vila vid denna källa
Fredmans sång nr 32 – Träd fram du nattens Gud
Epistel 80 – Liksom en herdinna
Epistel 44 – Movitz, helt allena
Epistel 72 – Gimmande Nymph
Epistel 2 – Nå skrufva fiolen

Trad.arr:
Slängpolska efter Byss-Kalle

C M Bellman:
Epistel 33 – Stolta Stad!
Epistel 50 – Febus förnyar de gyllene skyar
Epistel 71 – Ulla! Min Ulla!
Epistel 66 – Till Movitz målare
Epistel 30 – Drick ur ditt glas

W A Mozart:
Ur Lacrymosa

C W Glück:
Orphee, “Dans på de saligas ängder”

 

OM ARTISTERNA

Lennart Simonsson – taffel
Efter examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1986 har Lennart varit verksam som pianist, kapellmästare, arrangör och kompositör. Han har medverkat i ett trettiotal musikdramatiska uppsättningar av skilda slag och samarbetat med många av Sveriges främsta musiker och artister som exempelvis; Svante Henryson, Dan Laurin, Mikael Samuelson, Lill Lindfors, Peter Mattei och Elin Rombo. Han har också undervisat på Musikhögskolan i Piteå i improvisation och musikalisk kommunikation.

Som kompositör har han utforskat gränslandet mellan olika genrer i bl a ”Nude ants dance” 2003, ”The Albatross Suite” 2006 och senast 2016 i ”Pyramus och Thisbe” skrivna för Jazzpianotrio och Kammarorkester.

Sedan 2002 är Lennart Simonsson anställd som pianist i improvisationsgruppen ”Trio X of Sweden” vid
Musik i Uppland.

 

Jan Bengtsson – flöjt
Jan Bengtson har en mångfacetterad karriär som ledande solist, kammarmusiker, studiomusiker och lärare. Han spelar många olika genrer, från klassiskt till jazz, pop och folkmusik. Han har spelat med i musikaler, såsom Chess, Phantom of the Opera, Les Miserables och Kristina från Duvemåla. Han har också arbetat på Dramaten i nära samarbete med Benny Andersson.
Som solist i jazzgenren har Jan uppträtt med bl.a. Putte Wickman, Arne Domnerus, Jan Lundgren, Peter Asplund, Viktoria Tolstoj m.fl.

Jan har även arbetat med den berömda svenska regissören Ingemar Bergman, i ett av hans sista verk på kgl Dramaten; “Baccanterna”.

Jan är för närvarande verksamt i flera musikensembler och är ofta efterfrågad som studiomusiker.

Jan Bengtson har hittills spelat in tre egna soloalbum samt medverkat som solist på Dalasinfoniettans skiva med musik av Dag Wiren, en mängd inspelningar med Kgl. Filharmoniska Orkestern i Stockholm och som studiomusiker med de flesta av våra svenska artister, och även internationellt på skivor t.ex. med; Il Divo, Celine Dion, Westlife, Boyzone, Michael Bolton för att nämna några.

Jan är också medlem i Svenska Lyxorkestern, Benny Anderssons Orkester, Margareta Bengtsons Orkester, samt Ann-Sofie von Otters “Merry Swedish Gentlemen”.

Jan turnerar också regelbundet med mezzosopranen Malena Ernman och gör det då I en mycket uppskattad genreöverskridande konsertform både sommar och julkonserter.

 

 

 

 

Information

Datum:
9 September, 2021
Tid:
19:00
Pris:
Free

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Online