posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

LARS ROOS – Musikalisk salong

29 October, 2015 @ 19:00 - 21:00

| 350 kr

Pianolegendaren Lars Roos gör ett av sina sällsynta framträdanden och bjuder in till musikalisk salong i herrgårdens stora sal. Kvällens program blir en ljuvlig blandning av klassiska verk av Scarlatti, Schumann, Gershwin, Bartok och Chopin tillsammans med vackra salongsstycken och såklart lite örongodis. Under konserten berättar också Lars anekdoter från sin långa karriär och om sin tid tillsammans med Birgit Nilsson.

Uppfriskande dryck med tilltugg serveras i pausen och ingår i biljettpriset.

Köp biljetter här

_______________________________________________________________________

PROGRAM – ”Musikalisk salong ” - Torsdagen den 29 oktober  klockan 19.00

Lars Roos – piano

Program meddelas under konserten

_______________________________________________________________________

OM ARTISTEN

Lars Roos

Lars Roos har en karriär som spänner över decennier och är en av Sveriges mest kända musiker genom tiderna. Han föddes i byn Dalecarlia i Dalarna, hjärtat av den svenska folkmusiken. Hans mamma spelade piano och hans pappa var mästerspelman. Vid fyra års ålder spelade Lars julsånger på gehör, vid fem gjorde hans sin debut i den lokala kyrkan. Nio år av piano- och orgelstudier ledde till en organistexamen vid Uppsala Universitet endast 16 år gammal. Därefter tog Lars examen som pianist vid Kungliga Musikaliska Akademin i Stockholm och avslutade med ett diplom i pianospel. Ett stipendium gjorde det möjligt för Lars att sedan fortsätta sina studier vid anrika Julliard School of Music i New York.

Därefter följde solokonserter i såväl Sverige som i New York i salar som Town Hall, Little Carnegie Hall, Merkin Hall och Alice Tully Hall på Lincoln Center. När världberömda Birgit Nilsson upptäckte Lars Roos kunde han inte neka till hennes önskan om att bli hennes ackompanjatör och därefter följde turnéer i Europa såväl som mellan- och fjärran Östern, ett samarbete som skulle vara i elva år. Därefter följde eliten av svenska operastjärnor som Elisabeth Söderström, Nicolai Gedda, Ingvar Wixell, Håkan Hagegård och Rolf Björling, för att nämna några.

Lars Roos har också jobbat med kända dirigenter som Charles Dutoit, Simon Rattle, James De Priest, Sixten Ehrling och Esa-Pekka Salonen.

I Skandinavien har Lars Roos popularitet utvecklats till ett namn i var mans hem tack vare sina många radiokonserter och 160 liveframträdanden i TV. Lars Roos har också släppt ett stort antal bästsäljande skivor på flera skivbolag både i Sverige och utomlands. Emedan Lars Roos har en speciell förkärlek för den romantiska repertoaren, spänner hans program över hela spektret av klavermusik.

 

 

 

 

Information

Datum:
29 October, 2015
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
350 kr
Event Category:

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map