posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

KERSTIN AVEMO & MATS BERGSTRÖM – Till havs

7 June, 2017 @ 19:00 - 21:00

| 250 kr

Välkomna till ett riktigt mästarmöte på Skärva Herrgård! Den internationellt mycket efterfrågade sopranen Kerstin Avemo bjuder tillsammans med en av Sveriges mest välkända klassiska gitarrister, Mats Bergström, på ett fantastisk och varierat program. Och extra passande är att konserten, så här precis vid Östersjöns strand, inleds med den mäktiga “Till Havs”. Därefter följer berömda axplock från bl a Schuberts vackra sånger, Figaros bröllop och Rigoletto. Allt detta varvat med välkända solostycken för gitarr.

Kerstin Avemos senast roller är bland annat som Mélisande i Pelléas och Mélisande vid Kungliga Operan i Stockholm, som Nattens Drottning i Trollflöjten på Kungliga Operans scen och är under våren aktuell som Violetta i La Traviata på GöteborgsOperan och som Gilda i Rigoletto på Staatstheater Darmstadt. Mats Bergström ger under året konserter med bland andra BBC National Symphony Orchestra of Wales, Lousie Hoffsten, Rikard Wolff, Göran Söllscher och Malena Ernman.

Förfriskningar serveras i pausen och ingår i biljettpriset

>>Köp biljetter här

_____________________________________________________________

PROGRAM
Gustaf Nordqvist Till havs
Franz Schubert Der Musensohn
Gretchen am Spinnrade
Heidenröslein
Ständchen
An Silvia
Frühlingssehnsucht
Ave Maria
- PAUS -
Kurt Weill Prolog ur Die sieben Totsünden
Surabaya-Johnny ur Happy End
Nannas Lied
Je ne t’aime pas
Mauro Giuliani Grande Ouverture, Op. 61 för gitarr
Andante sostenuto
Allegro maestoso
W. A. Mozart Voi che sapete ur Figaros bröllop
Giuseppe Verdi Caro nome ur Rigoletto

_______________________________________________________

OM ARTISTERNA

Mats Bergström – gitarr
Gitarristen Mats Bergström (f. 1961 i Gävle) växte upp i en musikerfamilj i Stockholm. Efter examen från Kungl. Musikhögskolan i hemstaden, ett läsår i London och debutkonsert i Wigmore Hall verkade han under 1980-talet främst som studiomusiker på såväl elektrisk som akustisk gitarr. Två års studier vid Juilliard School i New York i början av 1990-talet följdes av en medveten inriktning på kammarmusik. Idag hörs han ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

Inom ramen för BBC Proms 2011 gjorde han succé i Royal Albert Hall med Electric Counterpoint av Steve Reich. Året därpå utkom hans inspelning av samma verk på CD och Blu-ray. I hans diskografi märks även Schuberts Die schöne Müllerin med Olle Persson (Caprice), My Love med Malena Ernman (BIS), Sånger utan ord med Georg Riedel (Naxos), Tárrega: Guitar Music (Naxos) samt Dadodado (Mats Bergström Musik).

Under de senaste konsertsäsongerna har uppdrag med Mahler Chamber Orchestra, Ensemble Modern, London Sinfonietta, Barcelona 216, Anne Sofie von Otter och Malena Ernman fört honom till Wiener Musikverein, Berliner Philharmonie, Royal Festival Hall (London), Teatro Colón (Buenos Aires) Théâtre du Châtelet (Paris) och Dalhalla (Rättvik). Han har också presenterat sin tolkning av Bachs samlade verk för soloviolin, Sei Solo, i Kulturhuset i Ytterjärna.

Mats Bergström är sedan 2006 ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien. 2011 förlänades han medaljen Litteris et Artibus.

 

Kerstin Avemo – Sopran
Kerstin Avemo är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och är en internationellt mycket efterfrågad sopran. Hennes senaste roller är bland annat som Maid i Powder her face vid La Monnaie i Bryssel, som Mélisande i Pelléas och Mélisande vid Kungliga Operan i Stockholm, som Nattens Drottning i Trollflöjten på Kungliga Operans scen och är under våren aktuell som Violetta i La Traviata på GöteborgsOperan och som Gilda i Rigoletto på Staatstheater Darmstadt.

Sommaren 2015 gästade Kerstin Festivalen i Bregenz där hon sjöng Olympia/Giulietta i Hoffmanns äventyr och hon gjorde samma år rollen som the Maid i Powder her face på Polska Nationaloperan.
Kerstin har tidigare sjungit Atalanta i Xerxes på Artipelag under ledning av Jean-Christophe Spinosi, följt av gästspel vid Operan i Versaille och konserter i Madrid och Moskva. Kerstin har gjort en hyllad Despina i Così fan tutte i regi av Michael Haneke (vinnare av Guldpalmen i Cannes) på Teatro Real i Madrid, La Monnaie i Bryssel och Wiener Festwochen (TV-sänd av ARTE). Hon har sjungit Eurydike/Orfeus och Eurydike på GöteborgsOperan, och kreerat föreställningen Schwanengesang D744 i regi av prisbelönte Romeo Castellucci vid Festival d’Avignon, La Monnaie och på Théâtre Des Bouffes Du Nord i Paris. Kerstin Avemo medverkar i filmen Casanova Variations där hon spelar mot John Malkovich.

Kerstin Avemo har gjort huvudrollen i Hosokawas Hanjo i uppmärksammad regi av Calixto Bieito på Ruhrtriennalen, Sophie/Rosenkavaljeren i Otto Schenks legendariska uppsättning i Genève, Violetta/La traviata i Weimar, Gilda/Rigoletto (Weimar, Kungliga Operan, Folkoperan) samt Adele/Läderlappen på Kungliga Operan. Hon har sjungit Zerlina/Don Giovanni (Festival d’Aix-en-Provence, Bolsjoj i Moskva), titelrollen i Lucia di Lammermoor (GöteborgsOperan, Folkoperan), Blondchen/Enleveringen ur seraljen (Oper Frankfurt, Oper Zürich), samt Ophélie/Hamlet och Oscar/Maskeradbalen (Deutsche Oper am Rhein). För sin sensationella Lulu (GöteborgsOperan) belönades hon med både Svenska Dagbladets operapris och Tidskriften Operas pris. Hennes klara, höga sopran och starka scenpersonlighet har gett färg åt flera moderna verk, såsom Kristin i Philippe Boesmans tonsättning av Strindbergs Julie och Wendla Bergmann i Benoît Merniers opera på Wedekinds Frühlings Erwachen (båda med urpremiär på La Monnaie).

Med en omfattande konsertrepertoar sjunger Kerstin Avemo verk som Bachs passioner, Brahms Ein deutsches Requiem, Carmina Burana, Mozarts C-mollmässa, Mahlers andra och åttonde symfoni samt romanser. Hon framträder regelbundet med de svenska symfoniorkestrarna och har hörts på en rad europeiska scener som Palais des Beaux Arts i Bryssel, Berliner Philharmonie, Oslofilharmonien samt Théâtre des Champs-Elysées och Théâtre Châtelet i Paris. På CD återfinns Kerstin Avemo bland andra på Renée Jacobs inspelning av Händels Messias (Harmonia Mundi) och på DVD i Christoph Loys Enleveringen ur Seraljen (Oper Frankfurt) och Hanekes Così fan tutte.
2016 tilldelades hon H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser som operasångerska.

Information

Datum:
7 June, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
250 kr

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map