posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

JANNE SCHAFFER – My music story

18 July, 2020 @ 19:00 - 20:00

| Free

Janne Schaffer – My music story

Janne Schaffer är en av Sveriges mest ansedda elgitarrister. En legend helt enkelt. I år firar han 50 år som artist och besöker Skärva Herrgård med sin föreställning ”My music story”. Vi får höra axplock från hans långa karriär och mellan låtarna berättar Janne om sina minnen från ett fantastiskt och innehållsrikt musikerliv.

Att skapa en överblick över allt som Janne Schaffer hittills hunnit med som yrkesmusiker är inte lätt. Han har uppträtt inom många stilar, både som solist och som gitarrist åt andra artister, såväl på scen och som studiomusiker, och förekommer på cirka 5000 inspelningar! Han har under sin karriär hunnit med uppdrag för bland andra ABBA, Alice Babs, Dizzy Gillespie, Putte Wickman, Art Farmer, Tony Williams, Tina Turner, Björn J:son Lindh, Ted Gärdestad, Barbro Hörberg, Cornelis Vreeswijk, Robert Broberg och många, många fler.

Janne Schaffer har också en betydande solokarriär och på sin fjärde platta ”Earmeal” har han till exempel med sig musikerna från TOTO. Listan är långt ifrån slut där. Janne har skrivit alla låtar till Electric Banana Band tillsammans med Lasse Åberg och även musiken till tre av Åbergs filmer. Och på tal om filmmusik så spelade han med Bob Marley och Jonny Nash i samband med musiken till den svenska filmen Vill så gärna tro (1971).

Se konserten här i fullskärm på Youtube

*** Då konserten är gratis är det efter önskan från Janne möjligt att stötta vår barn- och ungdomsverksamhet genom att Swisha frivilligt bidrag till nummer 123 646 58 50***

Så här skriver Janne själv om föreställningen:

”I år är det 50 år sen jag började som yrkesmusiker. Innan dess var det 13 år som hobby med vissa framgångar under popens 60-tal. Man kan säga att det är två karriärer, dels som studiomusiker och dels som solist och låtskrivare. Den musikaliska resan innehåller en hel del, bland annat 14 soloskivor, cirka 50 låtar med ABBA, 69 låtar med Ted Gärdestad, 43 år med Björn Json Lindh, musik till tre filmer av Lasse Åberg samt all musik till Electric Banana band som i år funnits i 40 år. Föreställningen innehåller musik och berättelser från detta som jag lyckligtvis fått vara med om och som jag tycker är väldigt kul att få dela med mig av.

Hälsningar Janne”

Läs mer om Jannes karriär här. 

___________________________

Den här konserten kommer att sändas online den 18 juli kl 19.00 via den här hemsidan och Musik på Skärvas sida på Facbook. Sändningen är fri och öppen för alla. Konserten kommer att vara möjlig att se i efterhand.

Länk till Facebook: https://www.facebook.com/musikpaskarva/

___________________________

 

 

Information

Datum:
18 July, 2020
Tid:
19:00 - 20:00
Pris:
Free

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård

Arrangör

Musik på Skärva