posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

HANS PÅLSSON – I mästares sällskap

28 April, 2016 @ 19:00 - 21:00

| 350 kr

Hans Pålsson firar i år 50 år som artist och den här kvällen blir en återblick på hans långa karriär i sällskap av de stora mästarna. Det blir ett fantastiskt program med verk av bland andra Bach, Mozart, Chopin och Beethoven. Hans berättar också om sin egen musikaliska resa och delar med sig av allehanda anekdoter från en lång karriär. Många minns säkert Hans Pålssons populära TV-serie “I döda mästares sällskap” så räkna också med att få höra spännande historier om kompositörerna själva.

Förfriskningar serveras i pausen och ingår i biljettpriset.

Klicka  här för att köpa biljett.

PROGRAM

J S Bach Fantasi i c-moll
J Haydn Fantasi C-dur
W A Mozart Fantasi d-moll
W A Mozart Sonat A-dur (med Turkisk marsch)
F Schubert Impromptu i Gess-dur
F Schubert Impromptu i Ass-dur

—paus—-

F Chopin 10 Preludier
L van Beethoven Sonat c-moll Op. 13 “Pathétique”

_______________________________________________________________________________________________________________

OM ARTISTEN

Hans Pålsson – piano
Hans Pålsson är en av Sveriges mest kända och uppskattade konsertpianister med en lång rad framgångar både i Sverige och internationellt. Han har spelat som solist tillsammans med dirigenter som Rafael Frübeck de Burgos, Evgenij Svetlanov, Sixten Ehrling, Esa-Pekka Salonen, Okko Kamu, Neeme Järvi, Jukka-Pekka Saraste, Mario Venzago, Paavo Berglund m.fl.

Han har en stor bredd i sin repertoar från Bach till nutid med stor vikt lagd vid klassicismen, bl.a. samtliga sonater och pianokonserter av Mozart och Beethoven. Vintern 2010 spelade Hans Pålsson Beethovens samtliga 32 pianosonater vid 8 utsålda konserter i Stockholms Konserthus under två och en halv vecka. Över 60 soloverk och pianokonserter har tillägnats honom och han är en ambassadör för den nya musiken. Han är rikt representerad på LP och CD och har spelat in omkring 25 CD-skivor med verk från alla epoker. I TV-serien ”I döda mästares sällskap” där han spelade och berättade om tonsättare och deras verk nådde han ut till en stor del av svenska folket. I dessa 30 TV-program visade han även sitt stora kunnande som pedagog och trollband tittare och lyssnare i alla åldrar.

Hans Pålsson är sedan 1987 professor i piano vid Lunds Universitet, Musikhögskolan i Malmö. Han är en eftertraktad pedagog i hela Norden och utomlands samt är internationellt verksam som gästprofessor vid master classes. Han är också ofta förekommande som jurymedlem i pianisttävlingar. Många av hans elever har rönt stora framgångar och blivit vinnare av och pristagare i internationella tävlingar.

2002 skrev han den prisbelönta boken ”Tankar om musik” där han låter oss blicka in i ett långt musikerlivs reflektioner och funderingar. Genom åren har han fått många priser och utmärkelser och har tilldelats de kungliga medaljerna Litteris et Artibus och För Tonkonstens Främjande samt är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Hans Pålsson, privatpersonen, har många strängar på sin lyra. Förutom sitt konserterande och sin undervisning, har han en stor kulturell bredd. Hans stora intresse för andra konstarter har resulterat i samarbete med många välkända konstnärer inom skiftande områden. Framför allt tar intresset för bildkonst, film och litteratur stor plats i hans liv och han är en flitig besökare på konstmuseer vid sina resor både i Sverige och utomlands.

 

 

Information

Datum:
28 April, 2016
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
350 kr
Event Category:

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map