posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

BENGAN JANSON – Allan Edwall i ord och ton

8 August, 2020 @ 19:00 - 21:00

| Free

Bengan Janson – Allan Edwall i ord och ton

Möt dragspelaren och sångaren Bengan Janson i en konsert som presenterar den folkkäre skådespelaren, musikanten och poeten Allan Edwall i ord och ton. Allan och Bengan var nära vänner och arbetade tillsammans i många år ända fram till Edwalls död 1997. Där och då blev det viktigt för Bengan Janson att fortsätta framföra Allans musik. Den här kvällen i Skärva Herrgårds kupolsal bjuds vi på bitar ur Allan Edwalls låtskatt, tillsammans med axplock från Bengans övriga och rika repertoar. En del mellansnack lär det också bli då just mellansnack är något viktigt för spelemannen Janson. Att uttrycka ett budskap i musiken likväl som mellansnacket och sätta fingret på det dagsaktuella ger något extra till publiken menar han.

__________________________

Den här konserten kommer att sändas online den 8 augusti kl 19.00 via den här hemsidan och Musik på Skärvas sida på Facbook. Sändningen är fri och öppen för alla. Konserten är också möjlig att se i efterhand.

 

 

BENGAN OM BENGAN
Jag föddes i Stockholm 1963. Åtta år senare fick jag mitt första dragspel i min hand, eller rättare sagt i mitt knä! När mina polare lyssnade på pop och rock och diverse öppna-landskapstrubadurer så spisade jag Kjell Öhman och Oscar Peterson.

Jag gick en kurs i Medborgarskolans regi och började så småningom att plugga harmonilära, arrangering etc för Lennart Wärmell. Det var faktiskt Lennart som såg till att jag fick spela med Basisten Sture Nordin och den legendariske trummisen från Count Basie-bandet, Sonny Paine. Sen följde några viktiga möten; Björn Ståbi och jag träffades i Skinnskatteberg på Körstämman 1989. Östen, Jens och Nisse och jag började jobba ihop under namnet Östen med Resten!.

Östen med resten gjorde otaliga tv-program under åren 1994-2000. Björn Ståbi och jag började spela med Allan Edwall och gjorde en cd ihop, tror att det var 1994. Jag fortsatte så småningom att jobba med Allan och Kristina Lugn. Vi bildade gruppen De Tröstlösa!

Stefan Demert och Mikael Samuelsson blev andra stora inspirationskällor och vänner och är fortfarande.Ulla Skoog och Tomas von Brömsen och jag spelade revyn Rent Under 1995-1997.Jag spelade 1998 in en julplatta med sopranen Ann-Sofi von Otter som sedan har utmynnat i både Europa- och USA-turnéer. Vi turnerar fortfarande ihop ute i Europa! Jag ser gärna till att använda dragspelet i så många och så brokiga konstellationer som bara är möjligt. Det har resulterat i skivinspelningar och spelningar med t ex Marie Fredriksson, Putte Wickman, Jan Lundgren, Janne Åström, Lisa Nilsson, Björn Skifs, Ann-Sofi von Otter, Totta Näslund, Sven-Bertil Taube, Claes Janson, Loa Falkman, Jill Jonsson m fl. Snacka om att jag har trivts och trivs på jobbet!
Vi möts i världens vimmel!

Information

Datum:
8 August, 2020
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Free

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map