posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

BABBEN LARSSON & GÖRAN FRISTORP – Babben möter Fristorp

12 July, 2018 @ 19:00 - 21:00

| 395 kr

BABBEN MÖTER FRISTORP – ett möte i musikens och humorns tecken

Mitt i juligrönskan bjuder vi in till ett spännande möte mellan två stora artister där humor och allvar blandas med sång och musik. Kanske inte alla vet att Babben också är en sångerska av rang, men den här kvällen får vi i Skärva Herrgårds kupolsal bekanta oss även med hennes sångarsida. Tillsammans med Göran Fristorp, en av våra stora trubadurer, skapas något alldeles nytt och på scenen kommer Göran och Babben att bjuda på sina personliga musikaliska favoriter, berättelser och minnen – allt med humorn ständigt närvarande. Med på scen finns också pianisten Hansa Berg.

Babben Larsson och Göran Fristorp hade aldrig träffats, men alltid tyckt om vad den andre gjort på avstånd. Sommaren 2016 möttes de för en gemensam turné på Gotland, succén var given och nu intar de fastlandet.

“Jag kände ju egentligen inte Göran, men jag har beundrat honom på avstånd i många år. Hans röst berör mig. Han berättar saker på riktigt. Och spelar gitarr i världsklass. Det gick inte att säga nej till ett erbjudande att jobba med karln helt enkelt! Faktum är att jag tror att den här konserten kommer att bli något alldeles speciellt, säger Babben Larsson”.

“Jag kände ju inte Babben, men jag har alltid gillat hennes humor. Hon lyckas som få andra av hennes kollegor, hålla en hög nivå på det hon säger och gör. Att hon sedan sjunger bättre än de flesta, känner inte alla till. Många höjer kanske på ögonbrynen inför vårt samarbete, men det är ju ofta det oväntade som blir till något bra. Standup comedy möter Sit down tragedy, helt enkelt, säger Göran Fristorp”

 

>>Köp biljetter här

 

Förfriskning i pausen ingår i biljettpriset.

Konserten ges inomhus i Kupolsalen

 

OM ARTISTERNA

Babben Larsson
Babben Larsson är en av våra största komiker men hon är också en fantastisk sångerska. Hon debuterade sju år gammal på självaste julottan hemma i Dalhem. Hela uppväxten fortsatte hon uppträda i kör eller solo. Efter avslutad Scenskola blev teater och komik hennes huvudspår men suget efter musik gjorde att hon skapade shower med jämna mellanrum där hon kombinerade ståuppkomiken med sång tillsammans med allt från trios till storband.

Göran Fristorp
Göran Fristorp är en av de verkligt stora i den svenska musikvärlden, en visornas man med en blandad repertoar av egen musik, Evert Taube, Nils Ferlin, Olle Adolphson, Erik Axel Karlfeldt för att nämna några. Göran Fristorp framför sin musik till eget gitarrspel, på klassisk gitarr, och det bjuds även gitarrstycken från olika tidsepoker, från renässans till nutid. 1973 representerade Göran Fristorp Sverige, tillsammans med Claes af Geijerstam, med ”Sommaren som aldrig säger nej”. Vid Eurovisions Song Contest. Vid finalen i Luxemburg hamnade de på femte plats. Under karriären har det getts ut 27 skivor, genomförts tusentals konserter, samarbete med flera av Sveriges och Norges största musikprofiler och – tackat Göran Fristorp har tackat nej ett erbjudande om att skriva låtar på heltid i Los Angeles. Göran Fristorp är en av Sveriges mest duktiga gitarrister och gitarren får större och större utrymme i repertoaren.

Information

Datum:
12 July, 2018
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
395 kr

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård

Arrangör

Musik på Skärva