posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

ÅSA JINDER – Vi har älskat länge nu

31 March, 2016 @ 19:00 - 21:00

| 350 kr

Åsa Jinder firar i år 40 år som artist och bjuder på en musikalisk resa mellan vindlande polskor, både Åsas egna komponerade och från den uppländska folkmusiktraditionen, och vackra visor så som “Av längtan till dig” “Stilla ro och nära” “Rör vid min själ”.  Åsas jubileumsår inleddes med att hon fick motta Hans Majestät Konungens medalj i 8:e storleken med högblått band för betydande insatser som riksspelman, och med utgivningen av en ny singel ”Vi har älskat länge nu”.  Den finns med i kvällens konsertprogram där Åsa också bjuder på anekdoter från sina 40 år som artist. Med sig har hon Peter Nilsbo på piano.

Uppfriskande dryck med tilltugg serveras i pausen och ingår i biljettpriset.

Klicka  här för att köpa biljett.

_______________________________________________________________________

OM ARTISTERNA

Åsa Jinder – nyckelharpa och sång
Åsa är en artist som är i ständig utveckling. Hon har gått från att som riksspelman enbart ha spelat traditionella nyckelharps-låtar till att i dag titulera sig sångerska, tonsättare, textförfattare arrangör och producent.

Hennes musik är erkänd, väggarna hemma är fyllda av guld och platina skivor samt inte mindre än två grammisar. Hennes text ”Av längtan till dig” är en bröllopsklassiker av rang. Hon är en artist med stark närvaro och hög professionalitet, rosad av kritiker.

Åsa är en briljant musiker, med fullkomlig scennärvaro, ett alldeles eget uttryck med både humor och medkänsla. Hennes sång, tillsammans med hennes vackraste melodier, adderat med hennes inspirerande mellansnack blir till en helhetsupplevelse som är väldigt stark. Räkna med att bli berörd.

En återblick på karriären:

1976 Börjar spela och uppträder efter bara några månader inför publik i Blå Hallen i Stadshuset/Stockholm, samt i TV.
1979 Blir Sveriges yngsta risspelman genom tiderna på nyckelharpa
1980 Debuterar på skiva
1888 Spelar på Noblefesten
1990 Debuterar som lyriker på Albert Bonniers förlag
1995 Vinner ESC för Norge
2001 Släpper kritikerrosade “Folkmusik på svenska” med sången “Av längtan till dig” som blir årets låt på svensktoppen, albumet belönas med Grammis, Guld och Platinaskiva.
2005 Hyllas för sin tolkning av Gärdestads “I den stora sorgens famn” på en samlingsplatta med bla Helene Sjöholm och släpper eget album där hon sjunger själv för första gången.
2011 Musikalen “Det hände i Hårga” har premiär, en musikal skriven av Åsa som bygger på hennes musik. 70 personer i ensemblen under Åsas ledning framför musikalen under två somrar i Hälsingland.
2016 Åsa firar 40 år som artist.

 

Information

Datum:
31 March, 2016
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
350 kr
Event Category:

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map