posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

ANNA-LOTTA LARSSON – Jul på Skärva

18 December, 2014 @ 19:00 - 21:00

| 395 kr

Anna-Lotta Larsson och hennes pianist Andreas Landegren avlutar sin julturné hos oss på Skärva och bjuder på en stämningsfull julkonsert. Kvällen fylls av klassisk julmusik med inslag av Anna-Lottas övriga finstämda repertoar. Stora salen är julpyntad, ljusen tända och vi bjuder på glögg och andra godsaker som hör julen till. Alla som kommer får med sig en julklapp hem. Längs vägen upp till herrgården väntar också några överraskningar.

Tilltugg i pausen och en julklapp ingår i biljettpriset.

Program meddelas under konserten.

Köp biljetter här

 

OM ARTISTERNA

Anna-Lotta Larsson är en Sveriges mest välkända och mångsidiga sångerskor. Hon har stått på scen i över 30 år och det var 1980 som hennes stora genombrott kom genom rollen ”Anna” i Tv-versionen av Värmlänningarna. Efter studier på Operahögskolan i Göteborg har karriären sedan fortsatt med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp. Under åren har hon gjort så skiftande saker som en roll i Tv-produktionen om Carl Jonas Love Almqvists liv, “Ludmilla” i Tage Danielssons egen uppsättning av “Animalen” på Oscars, den svenska rösten till Disney’s “Snövit ” och som “Maria” i Parkteaterns uppsättning av “West Side Story”.  Anna-Lotta har också haft en egen TV-show, producerad och regisserad av Mikael Ekman och varit programledare tillsammans med Sven Wollter. Karriären har även innehållit medverkan i Björn Skifs “c/o Ansgar Winsch” på Börsen och flera skivinspelningar som till exempel “Jag ser dig i smyg”, som var en hyllning till svenska kompositörer, och ett album med sångar av Peter LeMarc.  I juni 2003 släpptes samlingsskivan “Tidlöst” som resulterade i en guldskiva. Anna-Lotta har turnerat flitigt genom åren med symfoniorkestrar, kammarorkestrar, storband, stråkkvartett och körer. På sitt eget skivbolag har Anna-Lotta under de senaste åren också gett ut tre soloskivor som är producerade av Andreas Landegren. Saknad från 2010, Anna-Lottas Jul från 2012 och I dina drömmar ( en skiva som innehåller 12 Evert Taube-sånger) från 2014.

 

Andreas Landegren har arbetat professionellt som pianist, arrangör och kapellmästare sedan 2000. Han har gjort två stadsbesök, till Thailand och Slovenien tillsammans med Johan Stengård, varit kapellmästare för SVT:s barnprogram Combo i tre säsonger och varit kapellmästare för Carolas “Jul i Betlehem” 2005. 2008 komponerade Andreas 4 satser för symfoniorkester och saxofonsolist till fotosymfonin “Human reflection” med Johan Stengård. Uruppförandet var i Milwaukee oktober 2008. Andreas har producerat ett flertal skivor, den senaste är Anna-Lotta Larssons “Saknad”. I november 2011 släppte Andreas sin första soloskiva, Science Of Imagination, som innehåller tio spår komponerade och arrangerade av Andreas. Sättningen är piano, stråkorkester och på två spår också cellosolo. I somras kunde man också se och höra Andreas som kapellmästare på “Lotta på Liseberg”.

 

anna-lotta andreas landegren

 

Anna-Lotta och Andreas 

 

Information

Datum:
18 December, 2014
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
395 kr
Event Category:
Boka biljetter:
https://www2.nortic.se/tickets/event/4337#

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map