posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

ANNA-LOTTA LARSSON – Från Purcell till Piaf

6 July, 2017 @ 19:00 - 21:00

Anna-Lotta Larsson återkommer till Skärva Herrgård mitt i den vackraste sommargrönskan. Den här kvällen blir en resa som börjar med den engelska 1600-talskompositören Henry Purcell och slutar med den fantastiska Edit Piaf. Däremellan gör vi strandhugg hos LeMarc, Cohen, Birger Sjöberg med flera. Ett program med både bredd och höjd, och med en finstämd ton som passar den blekingska sommarkvällen perfekt. Med sig har Anna-Lotta sin pianist Andreas Landegren.

Båt avgår från Fisktorget kl 18.00. Biljetter går att köpa både med och utan båtresa. Konsertbiljett måste uppvisas vid påstigning.

Förfriskning i pausen ingår i biljettpriset.

>>Köp biljetter här 

 

_____________________________________________________________________________________________

OM ARTISTERNA

Anna-Lotta Larsson är en Sveriges mest välkända och mångsidiga sångerskor. Hon har stått på scen i över 30 år och det var 1980 som hennes stora genombrott kom genom rollen ”Anna” i Tv-versionen av Värmlänningarna. Efter studier på Operahögskolan i Göteborg har karriären sedan fortsatt med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp. Under åren har hon gjort så skiftande saker som en roll i Tv-produktionen om Carl Jonas Love Almqvists liv, “Ludmilla” i Tage Danielssons egen uppsättning av “Animalen” på Oscars, den svenska rösten till Disney’s “Snövit ” och som “Maria” i Parkteaterns uppsättning av “West Side Story”.  Anna-Lotta har också haft en egen TV-show, producerad och regisserad av Mikael Ekman och varit programledare tillsammans med Sven Wollter. Karriären har även innehållit medverkan i Björn Skifs “c/o Ansgar Winsch” på Börsen och flera skivinspelningar som till exempel “Jag ser dig i smyg”, som var en hyllning till svenska kompositörer, och ett album med sångar av Peter LeMarc.  I juni 2003 släpptes samlingsskivan “Tidlöst” som resulterade i en guldskiva. Anna-Lotta har turnerat flitigt genom åren med symfoniorkestrar, kammarorkestrar, storband, stråkkvartett och körer. På sitt eget skivbolag har Anna-Lotta under de senaste åren också gett ut tre soloskivor som är producerade av Andreas Landegren. Saknad från 2010, Anna-Lottas Jul från 2012 och I dina drömmar ( en skiva som innehåller 12 Evert Taube-sånger) från 2014.

 

Andreas Landegren har arbetat professionellt som pianist, arrangör och kapellmästare sedan 2000. Han har gjort två stadsbesök, till Thailand och Slovenien tillsammans med Johan Stengård, varit kapellmästare för SVT:s barnprogram Combo i tre säsonger och varit kapellmästare för Carolas “Jul i Betlehem” 2005. 2008 komponerade Andreas 4 satser för symfoniorkester och saxofonsolist till fotosymfonin “Human reflection” med Johan Stengård. Uruppförandet var i Milwaukee oktober 2008. Andreas har producerat ett flertal skivor, den senaste är Anna-Lotta Larssons “Saknad”. I november 2011 släppte Andreas sin första soloskiva, Science Of Imagination, som innehåller tio spår komponerade och arrangerade av Andreas. Sättningen är piano, stråkorkester och på två spår också cellosolo. I somras kunde man också se och höra Andreas som kapellmästare på “Lotta på Liseberg”.

anna-lotta1-low

Information

Datum:
6 July, 2017
Tid:
19:00 - 21:00

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map