posted on by Musik på Skärva
Loading Events

« Alla evenemang

  • OBS! DETTA EVENEMANG HAR REDAN VARIT

ANDERS EKBORG – Musik i sommarkväll

23 July, 2019 @ 19:00 - 20:00

| 360 kr

Anders Ekborg besöker Skärva med sin populära konsert “Musik i Sommarkväll”. En ljuv och intim kväll där Anders med stor bredd blandar det känslosamma och vackra med inslag av svenska visklassiker, musikallåtar och pop-poesi. Med sig har Anders den fantastiska gitarristen Bengt Magnusson.

Anders Ekborg är en av Sveriges få allkonstnärer som behärskar allt från film, musikal, teater och konsertframträdanden. Många förknippar Anders med hans oförglömliga rollgestaltningar i samarbete med Björn & Benny i Kristina från Duvemåla och i Chess

Vad kan bli bättre än att njuta av skönsång och klassisk gitarr i världsklass under en vacker sommarkväll?

Förfriskningar i pausen ingår i biljettpriset.

>>Köp biljetter här

______________________________________________________________________

OM ARTISTERNA

Anders Ekborg
Anders Ekborg är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och debuterade i musikalen Zorba på Östgötateatern i Norrköping-Linköping 1986. Han var under sin tidiga karriär anställd vid Göteborgs Stadsteater, liksom vid Dramaten i Stockholm.

Anders stora genombrott kom 1995 när han spelade Karl-Oskar i musikalen Kristina från Duvemåla, en succé som pågick i fyra år. Sedan dess har han gjort ett flertal betydande musikalroller. 1999 spelade han titelrollen i Jekyll & Hyde vid Östgötateatern. Han har spelat rollen som Che i Evita på GöteborgsOperan och åren 2002-2003 medverkade han i succéuppsättningen av Chess på Cirkus i Stockholm. Där spelade han den amerikanske schackspelaren Freddie, men fick även rycka in som ryssen Anatolij i ca 100 av de 325 föreställningarna.

Vidare har Anders spelat Judas i Jesus Christ Superstar på Maximteatern och våren 2012 gjorde han titelrollen som Ingvar Kamprad i Malmö Stadsteaters lovordade uppsättning av Ingvar! – En musikalisk möbelsaga. Anders har deltagit i flera stora arenaturnéer och krogshower runt om i landet; The Best of the West End, QUEEN – Another kind of magic och Härifrån till Broadway, för att nämna några. Vidare har han medverkat i många filmer och TV-produktioner, bland andra Tomten är far till alla barnen, Wallander – Byfånen, Snapphanar, Maria Wern och filmatiseringen av Maria Langs Rosor, kyssar och döden (2013). Anders första soloplatta Äkta vara utkom 2006 och 2010 gav han ut sitt andra album; Painted Dreams. 2010 deltog han i Melodifestivalen, där han framförde bidraget The Saviour vid delfinalen i Örnsköldsvik.

Anders ger många konserter, både tillsammans med sitt 6-mannaband och i det lite mindre formatet då han ackompanjeras av gitarr och piano. Han har medverkat i The Special Tour tillsammans med Noel McCalla och Caroline Larsson, och han ger sig regelbundet ut på egna turnéer. Både Konsert i Sommarkväll och En Stilla Jul har vid det här laget blivit en återkommande tradition!

Bengt Magnusson
Bengt Magnusson är född i Göteborg 1962. Han lärde sig spela gitarr av sin äldre bror och 17 år gammal spelade han in fyra egna program för Sveriges Radio samt framförde för första gången Joaquin Rodrigos gitarrkonsert ”Concierto de Aranjuez” med orkester. Sin officiella debutkonsert gjorde han på Göteborgs konserthus nio år senare. Bengt är diplomgitarrist från Göteborgs Musikhögskola, där han studerade för professor Josef Holecek.

Därefter fortsatte han sina studier i Vercelli, Italien, som privatelev till professor Angelo Gilardino. Sammanlagt var han bosatt i Italien under tio år. Bengt är sedan debuten verksam som konsertgitarrist i hela Europa och spelar regelbundet på många av de stora gitarrfestivalerna. Han medverkar ofta i juryn för internationella gitarrtävlingar samt har varit juryns ordförande för Ljungrenska musiktävlingen, den kanske mest betydelsefulla tävlingen för unga svenska musiker.

Bengt ackompanjerar förutom Anders Ekborg även Peter Harrysson och Axel Falk, för att nämna några. Förutom sin verksamhet som konsertgitarrist arbetar Bengt som arrangör och tonsättare. Han har även gjort skiv-, radio- och TV-inspelningar i ett flertal länder. Han har mottagit ett stort antal stipendier, bl.a. från Musikaliska akademin, Göteborgs kommun och Konstnärsnämnden. Tillsammans med sin hustru Suzanne Rangstedt driver han sedan år 2000 Teater Marang.

Bengt Magnusson

Information

Datum:
23 July, 2019
Tid:
19:00 - 20:00
Pris:
360 kr

Arrangör

Musik på Skärva

Plats

Skärva Herrgård
Skärva Herrgård
+ Google Map